Uw dokter heeft u Eliquis voorgeschreven. Eliquis is een antistollingsmiddel. Eliquis verkleint de kans op de ontwikkeling van een bloedstolsel en daarmee ook de kans op een beroerte. Daarom wordt Eliquis voorgeschreven aan patiënten met boezemfibrilleren.

Ook zorgt het middel ervoor dat het langer duurt voordat uw bloed stolt. Hierdoor kunnen bloedstolsels in de aderen van benen (ook wel diep veneuze trombose genoemd) en bloedstolsels in de bloedvaten van longen (ook wel longembolie genoemd) met Eliquis worden behandeld. Eliquis voorkomt ook dat er opnieuw bloedstolsels in die bloedvaten ontstaan.

Op deze website treft u - naast informatie over het gebruik van Eliquis - meer informatie aan over bovengenoemde ziektebeelden.

De bijsluiter van Eliquis in beeld

Voor elke indicatie van Eliquis kunt u een zogenaamde Beeldsluiter bekijken. Dat is een animatie, gemaakt op basis van de officiële bijsluiter, die is voorzien van gesproken tekst en ondertiteling. De animatie voorziet u op een begrijpelijke manier van informatie over het juiste gebruik van Eliquis bij uw indicatie.

Boezemfibrilleren

Bij boezemfibrilleren (ook wel atriumfibrilleren of AF genoemd) is het hartritme verstoord. Het hart klopt onregelmatig en sneller dan normaal. Boezemfibrilleren kan af en toe optreden, maar het kan ook langer duren, of continu aanwezig zijn.

Lees meer »

Trombose/longembolie

Als bloedcellen zich ophopen en aan elkaar plakken, kunnen er bloedstolsels ontstaan. Het lichaam vormt normaal gesproken bloedstolsels om het bloeden op plaatsen van letsel te stoppen.

Lees meer »

Na een knie- of heupoperatie

Tijdens en na een grote operatie kan een bloedstolsel ontstaan. Bij orthopedische operaties loopt u het meeste risico op de vorming van een bloedstolsel. Vooral bij vervangende knie- of heupoperaties.

Lees meer »

Brochure about atrial fibrillation in other languages